Pålans värld

Pålans värld

Om Pålans värld

Bake a cake and i will love you for it, bake it with love and my heart will be as full as my stomach <3


Surdegsknubbar

Goda BrödreceptPosted by Pålan Thu, May 09, 2013 19:49:55

Detta recept fick jag av min lärare på konditorkursen, Nik-Annika Märak. Det blir väldigt goda småbröd, passar till både morgonbröd och som tillbehör till maten smiley

Du behöver, till ca 12 knubbar:

350g vatten

450g vetemjöl

1,5 dl vetesurdeg

100g durumvete

4 msk rapsolja

15g jäst

1 tsk vit sirap

15g salt

flingsalt, havssalt eller liknande

1. Blanda alla ingredienser utom saltet. Knåda ihop i ca 10 minuter.

2. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 10 min.

3. Låt degen vila i en plastad burk i ca 1 timme.

4. Dela degen i 12 bitar och rundriv dem.

5. Rulla till spolform (lite spetsigt ovala) och rulla dem sedan i durumvete och lägg på papprad plåt.

6. Låt jäsa i ca 1 timme.

7. Sätt ugnen på 250 grader (om varmluftsugn används tänk på att graderna ska vara lite lägre)

8. Snitta bröden längs ena långsidan, pensla med olja och strö i flingsalt i snittet.

9. Ställ in i ugnen och "släng" in en matsked vatten i botten av ugnen.

10. Sänk värmen till 200 grader.

11. Grädda i ca 10 min.

  • Comments(2)//www.palansvarld.se/#post264